Huisregels bootverhuur

De Kuierlat doet haar uiterste best om u als onze gast een veilige vaart en onbezorgde ervaring in onze fluisterbootjes te bieden. Helaas worden wij echter steeds vaker geconfronteerd met groepen/gezelschappen die dit niet begrijpen en hier hun eigen invulling aan geven. Dit leidt tot onveilige situaties en vervelende gevolgen voor ons en andere gasten. Daarom dat wij de volgende huisregels hanteren:

- Zorg ervoor dat u op tijd komt. Bent u te laat en is uw boot aansluitend opnieuw verhuurd, dan gaat dit ten koste van uw eigen vaartijd.

- Zorg ervoor dat u op tijd terug bent, de gasten na u willen ook graag op tijd vertrekken. Wij behouden ons het recht voor om, indien u ruim te laat terugkomt, deze tijd extra in rekening te brengen.

- Gedraag u netjes op het water. Gooi geen afval in het water. Veroorzaak geen geluidsoverlast.

- Drink niet te veel. Gezellig samen een drankje drinken onderweg is geen enkel probleem. Overmatig drankgebruik is echter uit den boze. De Piushaven is een plek waar het rustig is. Dronken en lallende groepen zijn niet welkom in de haven.

- Iemand in het gezelschap dient Nederlands, Engels of Duits te spreken. Is dat niet het geval dan kunnen wij u niet instrueren en is het niet veilig om u zelfstandig te laten varen.

- Op het Wilhelminakanaal vaart u richting Vidar en de Beekse Bergen. Het is niet toegestaan om op het Wilhelminakanaal richting Tilburg Noord te varen.

- Volg instructies van de instructeur op.

De Kuierlat heeft te allen tijde de bevoegdheid om uw vaart niet door te laten gaan als wij het gevoel hebben dat uw vaart tot problemen gaat leiden. Dit kan bijv. het geval zijn in de volgende situaties:

- U meldt zich bij onze bootverhuur en u bent duidelijk onder invloed van alcohol en/of drugs.

- U bent begeleider van een groep jongeren waarover u duidelijk niet de controle heeft.

- U brengt een disproportioneel grote hoeveelheid alcoholhoudende drank mee voor onderweg.

- U geeft er tijdens onze instructie blijk van niet geinteresseerd te zijn in onze uitleg en denkt het allemaal zelf wel te weten.