Wandeling Moerenburg

In verband met de coronamaatregelen zijn er tot 1 juni geen rondleidingen mogelijk. Per 1 juni zijn rondleidingen weer mogelijk voor groepen tot maximaal 30 personen.

De dagen worden langer. Het voorjaar is in volle gang. Het 9e voorjaar voor Landschapspark Moerenburg. Want op 10 mei 2012 is Landschapspark Moerenburg officieel geopend. Niet lang meer voordat alles weer groen is en in bloei staat. Met recht mag dit het nieuwe "pareltje" van Tilburg genoemd worden. Zeker in combinatie met de Piushaven. Want voor de natuur is dit eigenlijk één gebied. En ook de Piushaven heeft zich, na jarenlang investeren, ontwikkelt tot een prachtig stukje Tilburg.

De Kuierlat neemt u met trots en genoegen mee voor een rondleiding door Moerenburg. Tijdens een wandeling van zo'n 1,5 - 2 uur laten wij u en uw gezelschap dit bijzondere natuurgebied zien. Onderweg vertelt uw gids over de cultuurhistorische waarde, de totstandkoming van het gebied en de flora en fauna die we tegenkomen.

Een rondleiding door Moerenburg is ook prima te combineren met een stukje varen over het Wilhelminakanaal en de aftakking naar de Piushaven. U volgt de natuur die via het water tot bijna hartje centrum van Tilburg komt. Daarnaast heeft u prachtig zicht op de historische schepen die hier liggen.

Ook de rondleidingen door Moerenburg en de wandelvaartochten kunnen afgesloten worden met een informele borrel op lokatie. Bijvoorbeeld bij Café Zomerlust, Villa Pastorie of in de prachtig verbouwde Vlaamsche schuur van Buitenom (voor besloten groepen vanaf 25 pers.)

Heeft u interesse in een rondleiding door Moerenburg of een gecombineerde wandelvaartocht? Neem gerust eens contact op.