Wandelvaartochten 2020

Vanwege de coronamaatregelen zijn wandelvaartochten tot nader bericht niet mogelijk. M.i.v. 1 juni zijn rondleidingen in Moerenburg wel weer mogelijk voor gezelschappen tot maximaal 30 personen.

De wandelvaartochten van de De Kuierlat zijn een populair uitje voor besloten groepen zoals bedrijven, families en vriendengroepen. Om dit uitje ook mogelijk te maken voor eenlingen, duo's, trio's en kleinere groepen, organiseert De Kuierlat i.s.m. Stichting Tilburg te Water al sinds 2012 iedere maand een wandelvaartocht op basis van open inschrijving. Deze wandelvaartochten zijn altijd op zondagochtend.

Tijdens een wandelvaartocht nemen we je mee voor een combinatie van wandelen door Landschapspark Moerenburg en een vaartocht naar de bruisende Piushaven. Beleef Moerenburg, een stukje bijzondere natuur en cultuur op slechts een steenworp van Tilburg. En zie vanaf het water hoe de natuur, via het Wilhelminakanaal en de aftakking naar de Piushaven, tot bijna hartje centrum komt.

De wandelvaartochten op zondagochtend starten om 10.00 uur stipt (verzamelen vanaf 09.45) aan de Draaibrug in de Piushaven (kruising Havendijk/Prinsenhoeven, tegenover Villa Pastorie). We kuieren op ons gemak ruim anderhalf uur door Moerenburg. Tegen twaalven worden we aan het Wilhelminakanaal opgehaald door de antieke groenteschuit de Tilia of de Waterlander (fluisterboot). Onderweg vertellen we over de natuur die we tegenkomen en de geschiedenis van Moerenburg. Ook hebben we goed zicht op de historische schepen in de museumhaven. Tegen 13.00 uur zijn we weer terug bij de draaibrug.

We starten het seizoen op zondag 26 april. De data voor dit jaar zijn:

Voorjaar: zondag 26 april en zondag 17 mei.

Zomer: zondag 21 juni, zondag 5 juli, en zondag 23 augustus.

Nazomer: zondag 20 september en zondag 18 oktober.

Tijdens een wandelvaartocht hebben we plaats voor maximaal 30 personen. Deelname kost € 17,50 voor volwassenen en € 8,00 voor kids t/m 12 jaar en mag bij terugkomst contant voldaan worden. Dit is inclusief een kopje koffie/thee met koek/cake van Bikken&Bakken aan boord.

Je kunt een plaats voor een wandelvaartocht reserveren door het contactformulier in te vullen. Geef daarbij duidelijk aan welke datum je mee wilt gaan en met hoeveel personen je komt. Wij bevestigen de reservering.

Wij verheugen ons op de wandelvaartochten van dit seizoen!

Met natuurvriendelijke groet,

Marc Storms