wandelvaartochten Moerenburg en Piushaven

Wandelen? Varen? Of toch wandelen? Gelukkig hoef je dit soort keuzes bij de Kuierlat niet te maken, want wij doen het gewoon allebei!

De wandelvaartochten van afgelopen voorjaar zijn ons goed bevallen. En daarom doen we er in de nazomer nog eens 5. Tijdens een wandelvaartocht combineren we een wandeling door Moerenburg met een boottocht naar de Piushaven. Landschapspark Moerenburg is sinds 10 mei van dit jaar opengesteld voor publiek. Dit nieuwe recreatiegebied op slechts een steenworp van Tilburg, is een bezoek zeker waard. We wandelen ongeveer anderhalf uur door Moerenburg. Onderweg vertelt een ervaren bioloog over de totstandkoming van dit gebied en de flora en fauna die we tegenkomen. Moerenburg grenst aan het Wilhelminakanaal en is ook uitstekend bereikbaar per boot. Daarom dat we de wandeling door Moerenburg combineren met een vaartocht naar de Piushaven. Bekijk de Piushaven eens van de andere kant en zie hoe de natuur via het water tot bijna hartje centrum komt. Bovendien heb je vanaf de boot prima zicht op de historische schepen in de haven.

Dit keer zijn de wandelvaartochten niet alleen op zondagochtend maar hebben we er ook een op donderdagavond, vrijdagavond en zondagmiddag. De precieze data en tijden:

Zondag 2 september van 16.00 tot 18.30 (eerst varen dan wandelen)

Vrijdag 7 september van 18.30 tot 21.00 (eerst varen dan wandelen)

Donderdag 13 september van 18.30 tot 21.00 (eerst varen dan wandelen)

Zondag 23 september van 10.00 tot 12.30 (eerst wandelen dan varen)

Zondag 7 oktober van 10.00 tot 12.30 (eerst wandelen dan varen)

Alle wandelvaartochten starten vanaf Havendijk 7. Dit is de voorlaatste boot vanuit de Piushaven bekeken. Kom je uit de richting van de Ringbaan Oost, dan is het de 2e boot. We verzamelen vanaf een kwartier voor aanvang en vertrekken stipt op tijd. De kosten voor deze unieke combinatie van wandelen en varen bedragen 13,50 p.p. Een kop koffie/thee met koek aan boord van de Tilia is in de prijs inbegrepen. Je kunt voor vertrek of na terugkomst contant betalen. Na afloop is er bij cafe Zomerlust de gelegenheid om nog even gezellig na te kletsen (voor eigen rekening).

Per wandelvaartocht zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Als je graag meegaat, meld je dan van te voren even aan. Dat doe je door het contactformulier op deze website in te vullen. Geef daarbij duidelijk aan op welke datum je mee wilt gaan en met hoeveel personen je komt. Bellen kan uiteraard ook: 06-81758738.

Tot binnenkort bij een van de wandelvaartochten!

Met natuurvriendelijke groet,

Marc en Gert