Wandelen en Varen

Tijdens het vaarseizoen, van april t/m oktober, organiseert De Kuierlat samen met Stichting Tilburg te Water een unieke combinatie van wandelen en varen: de wandelvaartocht. Deze wandelvaartochten zijn een keer per maand op zondagochtend om 10.00 uur.

De wandelvaartochten starten bij de draaibrug bij Villa Pastorie. Van daaruit wandelen we op ons gemak naar Landschapspark Moerenburg dat op 10 mei 2012 officieel geopend werd. Laat u verrassen door dit "nieuwe" natuurgebied op slechts een steenworp afstand van Tilburg. Weet u bijvoorbeeld hoe Tilburg haar water zuivert met behulp van riet?

Na een rondleiding van ruim anderhalf uur worden we aan het Wilhelminakanaal opgehaald door schipper John in de antieke vlet de Tillia of de, eveneens antieke, fluisterboot de Waterlander. Hij neemt ons mee naar de Piushaven. Vanaf het water zien we hoe de natuur tot bijna in het hartje van Tilburg komt. Daarnaast kunt u van dichtbij genieten van de historische schepen in de museumhaven.

Na ongeveer 3 uur zijn we weer terug bij het startpunt. De kosten voor deelname aan een wandelvaartocht bedragen € 15,00 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 8,00). Dit is inclusief koffie/thee en koek aan boord.