Wat kan en mag er weer vanaf 26 juni

Beste gast van De Kuierlat,

Vanaf 26 juni gelden er nieuwe regels voor de bootverhuur. Er is weer iets meer mogelijk. Maar let wel: nog niet alles kan en mag.

De 1,5 meter-regel blijft ook na 26 juni van kracht. Dat betekent dat er ook aan boord van een fluisterboot 1,5 meter afstand in acht genomen moet kunnen worden indien je niet uit 1 huishouden komt. Vorm je samen wel een huishouden dan is er geen beperking wat het maximale aantal personen betreft.

Groepen zijn op de meest uiteenlopende manieren samengesteld: uit 1 huishouden, uit 2 huishoudens met kinderen (onder 13 jaar of vanaf 13 jaar), een paar uit 1 huishouden en enkele niet. De mogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk. Geef daarom bij je vraag om een boot te reserveren altijd duidelijk aan hoe het gezelschap waarmee je wilt varen is samengesteld. Wij zullen dan inschatten of dit binnen de geldende regels kan en mag. Er kan best veel maar varen met bijv. een groep van 12 vrienden zit er helaas nog niet in. Pas als de 1,5 meter-regel vervalt is ook dat weer mogelijk.

Per 26 juni gaan we ook weer terug naar de huurprijs van voor corona. De huurprijs wordt weer € 15,00 incl. BTW per persoon voor 2 uur varen. Ook zijn koppels m.i.v. 26 juni weer welkom om samen in een fluisterbootje te varen.

De tijdsloten waar we vanaf 5 juni mee werken blijven ook na 26 juni van kracht. Nog niet helemaal wat we willen maar op die manier optimaliseren we het aantal mogelijke vaarten op een dag. En dat is echt nog even nodig om te proberen iets van dit seizoen te maken. Je kunt kiezen uit 3 tijden: van 11.00 - 13.00, van 13.30 - 15.30 of van 16.00 - 18.00 uur. De tijd tussen de vaarten geeft ons de mogelijkheid om de boot te desinfecteren.

Wil jij binnenkort lekker met een bootje op pad in de Piushaven en op het Wilhelminakanaal stuur dan een berichtje via het contactformulier.

Tot gauw in de Piushaven!

Met hartelijke groet,

Marc Storms,

De Kuierlat