Geen beperkingen meer voor bootverhuur

Beste gast van De Kuierlat,

Het heeft lang, veel te lang, geduurd. Maar vanaf zaterdag 25 september is ook de laatste coronamaatregel die de bootverhuur hard trof eindelijk van tafel. De 1,5 mtr afstand hoeft per 25 september ook aan boord van een fluisterbootje niet meer in acht genomen te worden. En dat betekent dat er nu weer maximaal 12 personen in één boot mogen varen.

Het is wrang dat dit nu pas gebeurt. Want we zitten al aardig richting het einde van het vaarseizoen. Omdat varen in de buitenlucht plaatsvindt, de meeste mensen inmiddels gevaccineerd zijn en de boten voor iedere verhuur gedesinfecteerd worden, was het risico op besmetting al veel langer nihil. Maar helaas was ons flauwekul kabinet van mening dat we wel met 25.000 personen naar formule 1 of voetbal mochten gaan kijken maar niet met meer dan 6 personen in een bootje mochten zitten. Gelukkig laten we deze periode van onbegrip nu eindelijk achter ons.

We hopen de laatste weken van het seizoen op lekker nazomerweer zodat we nog even van de opgeheven maatregelen kunnen genieten. Maar bovenal zien we uit naar een nieuw seizoen waarin we onze gasten weer normaal van dienst kunnen zijn. Zonder beperkingen!

Iedereen die ons dit seizoen en het vorig seizoen gesteund heeft: ontzettend bedankt daarvoor! Het waren moeilijke tijden maar het begrip en medeleven van jullie, onze gasten, was hartverwarmend en heeft ons echt geholpen om de goede moed erin te houden.

Tot gauw in de Piushaven en anders tot volgend seizoen.

Met hartelijke groet,

Marc Storms en "trouwe kracht" Stefan,

De Kuierlat