Huur een fluisterboot of kano in de Piushaven

Vanwege veiligheidsoverwegingen heeft De Kuierlat besloten om m.i.v. vaarseizoen 2023 het roer om te gooien. Dat betekent dat je bij ons niet meer terecht kunt om zelf met een fluisterboot te varen. Wij verhuren uitsluitend nog fluisterboten met schipper/gids. Wil je zelf het water op dan kan dat wel nog in een kano.

De afgelopen jaren groeit het aantal vaarbewegingen in de Piushaven en op het Wilhelminakanaal snel. Tegelijkertijd is ook het gedrag op het water aan het veranderen. Laten we het beestje maar gewoon bij zijn naam noemen: het gedrag van recreanten op het water wordt steeds gekker en is vaak ronduit asociaal. Lak hebben aan de regels op het water, grove snelheidsovertredingen, te veel drinken etc. worden meer regel dan uitzondering. Het is een kwestie van tijd dat er (forse) ongelukken gaan gebeuren. Aangezien handhaving volledig ontbreekt neemt De Kuierlat nu zelf haar verantwoordelijkheid. Om jouw en onze veiligheid nog te kunnen garanderen verhuren wij daarom alleen nog fluisterboten met schipper/gids.

Hoe werkt het en wat kost het?

Jij prikt een datum en tijd waarop je in een fluisterboot met schipper wilt gaan varen. Middels het contactformulier stuur je ons een berichtje met de datum en het aantal personen. Wij checken de beschikbaarheid van de boot en schipper en koppelen dat aan je terug. We werken niet meer met tijdsloten. De Kuierlat is geopend van dinsdag t/m zondag  van 11.00 - 18.00 uur. Maandag is onze rustdag.

Je huurt een fluisterboot met schipper/gids in principe voor 2 uur. De huurprijs voor 2 uur varen is € 15,00 incl. BTW per persoon plus € 50,00 incl. BTW voor de schipper/gids. Er zijn geen bijkomende kosten zoals reserveringskosten of borg o.i.d. Een kano of Canadees huren kost € 10,00 incl. BTW per persoon voor 2 uur varen. Wij verhuren geen boten om mee te gaan vissen. 

Na je reservering ontvang je een bevestiging met de exacte opstapplaats. Reserveer je meer dan 2 weken vooruit dan ontvang je bij de bevestiging ook de rekening voor de huurprijs. Die dient uiterlijk 1 week na de reservering voldaan te zijn. Annuleringsverzekering: voor € 2,50 p.p. kun je een "annuleringsverzekering" bij je reservering nemen. Deze geeft je het recht om de reservering tot 24 uur voor het uitje te annuleren. Bijv. ivm slecht weer. Je krijgt de huurprijs, die vooraf voldaan is, dan volledig terug. Geen kleine lettertjes. Reserveer je voor minder dan 2 weken vooruit dan kun je de huurprijs na de vaart contant voldoen. We hebben nog niet de mogelijkheid om te pinnen.

Op de afgesproken datum heet de schipper/gids je welkom en helpt je aan boord. We varen de Piushaven uit richting Wilhelminakanaal. Op het kanaal gaan we rechts af richting Vidar/de Beekse Bergen. Na ongeveer een uur varen draaien we om en varen hetzelfde stuk weer terug. Desgewenst vertelt de schipper/gids onderweg het een en ander over de Piushaven en het buitengebied.   

Je mag zelf iets te eten en/of drinken meebrengen voor aan boord. We hebben zwemvesten beschikbaar voor jonge kinderen. Deze mag je gratis gebruiken. Wil je je hond meebrengen? Dat mag als de hond zindelijk is.

Wij begroeten je graag in de Piushaven in Tilburg. Ons kantoortje is het oude Havenmeesterhuisje op de kop van de Piushaven.

De Kuierlat