Huur een fluisterboot of kano in de Piushaven

Wil jij zelf een stukje varen in een fluisterbootje of kano in de Piushaven en op het Wilhelminakanaal in en rond Tilburg? Dat kan bij De Kuierlat.

Een fluisterboot is een elektrisch aangedreven boot. Het voordeel hiervan is dat het stil is, er geen benzinedampen zijn en dat er geen CO2-uitstoot is. Voor het varen met een fluisterboot is geen vaarbewijs nodig. Het is niet moeilijk en na een heldere uitleg over de verkeersregels op het water en de bediening van de elektrische buitenboordmotor kun je zelf met jouw gezelschap het water op. Op de kop van de piushaven liggen een kleine fluisterboot, een grote fluisterboot, 5 kano's en een grote Canadese kano voor je klaar. We zijn open als het weer het toestaat om te varen.

Hoe werkt het en wat kost het?

Jij prikt een datum waarop je wilt gaan varen. Middels het contactformulier stuur je ons een berichtje met de datum en het aantal personen. Wij checken de beschikbaarheid van de boten en koppelen dat aan je terug. We werken met tijdsloten. Je kunt kiezen of je van 11.00 - 13.00, van 13.30 - 15.30 of van 16.00 - 18.00 uur wilt varen. Op minder drukke dagen laten we de tijdsloten los en kun je zelf aangeven welke tijd je wilt varen. Langer dan 2 uur varen is dan ook mogelijk.

Een fluisterboot huren kost € 15,00 incl. BTW per persoon voor 2 uur varen. Er zijn geen bijkomende kosten zoals reserveringskosten of borg o.i.d. Een kano of Canadees huren kost € 10,00 incl. BTW per persoon voor 2 uur varen. Op warme zonnige dagen, als we sowieso open zijn, kun je een kano ook per uur huren. De huurprijs is dan € 5,00 incl. BTW per persoon per uur. Wij verhuren geen boten om mee te gaan vissen. 

Na je reservering ontvang je een bevestiging met de exacte opstapplaats. Reserveer je meer dan 2 weken vooruit dan ontvang je bij de bevestiging ook de rekening voor de huurprijs. Die dient uiterlijk 1 week na de reservering voldaan te zijn. Annuleringsverzekering: voor € 2,50 p.p. kun je een "annuleringsverzekering" bij je reservering nemen. Deze geeft je het recht om de reservering tot 24 uur voor het uitje te annuleren. Bijv. ivm slecht weer. Je krijgt de huurprijs, die vooraf voldaan is, dan volledig terug. Geen kleine lettertjes. Reserveer je voor minder dan 2 weken vooruit dan kun je de huurprijs ma de vaart contant voldoen. We hebben nog niet de mogelijkheid om te pinnen.

Op de afgesproken datum heet een instructeur je welkom en helpt je op weg. Veiligheid gaat bij De Kuierlat voor alles. Voor vertrek krijg je daarom een korte maar gedegen instructie over de verkeersregels op het water en de bediening van de elektrische buitenboordmotor. Er is geen borg van toepassing. Dat laat onverlet dat wij er op vertrouwen dat je zorgvuldig met onze boten en toebehoren omgaat. Mocht je door onzorgvuldug gebruik schade aan onze boten of materialen veroorzaken, dan kan deze schade bij je in rekening gebracht worden. Door een bootje bij ons te huren geef je aan kennis te hebben genomen van onze huisregels.

Je mag zelf iets te eten en/of drinken meebrengen voor aan boord. We hebben zwemvesten beschikbaar voor jonge kinderen. Deze mag je gratis gebruiken. Wil je je hond meebrengen? Dat mag als de hond zindelijk is.

Is het mooi weer en wil je spontaan een stukje te gaan varen? De bootverhuur is dan meestal geopend. Een kano is eigemlijk altijd wel beschikbaar. Kom gewoon naar de haven en binnen 15 minuten ben je onderweg. Wil je met een fluisterbootje varen, bel dan even met 06-47365925 om te informeren of er een bootje vrij is. 

Wij begroeten je graag in de Piushaven in Tilburg. Ons kantoortje is het Havenmeesterhuisje op de kop van de Piushaven.

De Kuierlat